ANTKOWO TRADYCJO
Wloz Antek na woga i fedra w ni pynkła.
No ja. Niy dziwota. Jest przeca po świyntach.
A do zjedzynio baba narychtuwała
tyla wszystkigo, że woga niy wytrzimała.
Popróbuwać musioł co ino sie dało
i na po świyntach z tego nic niy łostało.
Niy môgło sie przeca jedzynie zmarnuwać.
Cyniył sie baba co umiała zrychtuwać:
simniotka i krupy pogańske uprażyć,
mocka z piernika z rózynkami uwarzyć,
makôwki we misce żymłôm przekłodane,
pierniki na miodzie lukrym polywane,
kapusta z grzibami prawymi ze lasu.
Niy wiedziôł skônd łôna miała tyla casu,
bo były dwie zorty ryby upiecone
i karp w galercie i śledzie zielône.
Na świynto upiykła cołko gynś w brytfanie
i były tyz ślônske klôski na druge danie.
Jak prziszła swacyna był kołoc ze syrym
i kônfektôw rozmaitych zorty ze śtyry.
Rzec jasno, że bônkawa tyz być musiała,
bo bez ni swacyna by niy smakuwała.
A wieczerzo to wuszty i dwie szałoty.
Z tym Antek niy miôł zbyt wiela roboty.
Antkowy brzuch srogi ajsszrank zastympuje.
Jest nawet lepszy. Tam sie nic niy zepsuje.
Tradycyjnie Antek zacnie łodchudzanie,
a po Wielkanocy na nowy wodze stanie.
H.L.